Audi RS als vluchtauto

Waarom kiezen boeven toch steeds voor de Audi RS modellen bij welke criminele activiteit dan ook? Als Audi RS4 bestuurder van meer dan 3 jaar kan ik met zekerheid ook stellen dat dit soort auto’s als de ideaale get-away auto’s kunnen worden beschouwd. Ze zijn snel, ze bieden enorm goede grip met een combinatie van Quattro (vierwielaandrijving) en Y index of zelfs hoger gemerkte banden. Dit maakt ze in combinatie met een station uitvoering een ideaale combi om meer dan 4 mensen in te vervoeren en ruimte te bieden voor een zooi gereedschap en dergelijk.

Dit soort auto’s mits correct aan gewerkt, zoals upgrades in de vering en onderstel, kunnen een enorm snelle auto bieden welk in porsche territorium komen te liggen waar geen enkele duitse of nederlandse politieauto aan tippen kan. Nou ja, in duitsland moet je niet de pech hebben een politieauto te treffen in een recente BMW serie. Ook die zijn vaak gechipped en ook die kunnen snelheden van 300kmph aan.

In Nederland zijn de volkswagens en volvo’s niet bestendig tegen zulke gewassen die een Audi RS4 / RS5 of RS6 uitvoering met zich meebrengt. Dit is waarom je vaak assistentie van een politiehelikopter zult zien in zulke (recente) achtervolgingen na een ramkraak. Een politiehelikopter kan op afstand volgen en met name met infrarood in nachtelijke situaties de auto blijven volgen en thuisbasis op de hoogte brengen van locatie van het voertuig.

Het is niet de eerste keer dat een plofkraak mislukt, vorig jaar reden plofkrakers zichzelf ook dood ten gevolge van enorme stunten om aan de politie te ontkomen. De wetten van Newton bijv. stelt dat op hoge snelheid geen enkele auto meer veilig ook is. En het maakt niet uit of je een smart, een audi rs of een suv rijdt, op het moment bij een ongeluk verkleint de kans van overleven naarmate de snelheid hoger is. Dit schijnen veel criminelen niet te realiseren dat het hebben van een snelle auto nog geen uitstekende coureur maakt.

Een automaker probeert op zoveel mogelijk fronten een kreukelzone in de auto te bouwen. Deze is zo ontworpen om een stuk van de energie die vrij zal komen bij een ongeluk, te ‘absorberen’. Met dit absorberen is het de bedoeling dat de klap in de auto zelf daar waar mensen zitten, zo klein mogelijk blijft. Echter is dit bestendig tot vaak 40 tot 60kmph afhankelijk van hoe het ongeval precies plaatsvind. Het doel is om juist te vertragen.

Bij een ongeluk gebeuren er namelijk 3 dingen. 1: de auto zal tot stilstand komen. De mensen in het voertuig echter bewegen wel nog met de snelheid waarmee de auto crashed. 2: de mens zal tot stilstand komen. Denk aan het moment dat je naar voren klapt en de gordel je tegen zal houden en de airbag je hoofd bijv zal opvangen. 3: de organen binnen een menselijk lichaam. Ook deze zijn bij stap 1 en 2 nog steeds in beweging en zullen tot absubte stilstand komen.

Bij stap 3 is waar het het meest gevaarlijk is en men ook spreekt van ‘op slag dood’. Het menselijke orgaan zoals een aorta zal deze klap met veel moeite op kunnen vangen. In het ergste geval scheurt deze en zal bloedstroom van en naar het hart direct ook stoppen. Je hebt een lek in je borstkas, en daar kan je weinig tot niets meer aan doen. De dood zal eigenlijk op dat moment al direct intreden.

Nu zal iemand die op de vlucht geslagen is daar schijt aan hebben. Het enige wat ‘m bezielt is het ontkomen van de politie en het liefst de auto verderop in brand steken om enige bewijsvorming te vernietigen. De vraag is of men dit haalt. De politie rukt steeds vaker groot uit nadat bekend is er opnieuw een plofkraak te zijn geweest. Ontkomen is met o.a een helikopter achter je aan, steeds moeilijker. Persoonlijk vindt ik dat het kraken van een pinautomaat om cash geld eigenlijk een idiote bezigheid is.

Een pinautomaat zal met dit soort berichten, steeds vaker met minder geld worden afgevuld. De buit zal hoogstens een paar tienduizenden euro’s zijn. Je zet je leven op het spel en die van anderen, en veroorzaakt ook nog eens tonnen schade aan de samenleving waarvan het opblazen van pinautomaten en / of zelfs gevels waarvan de woningen onbewoonbaar zullen worden verklaard. Is dit het allemaal waard?

Je kunt ook gaan sporten bijv. In zoiets beleef je namelijk een dezelfde kick als racen met een audi rs.

Hier nog een docu van fransen die zich o.a bezighouden met diefstallen van auto’s, overvallen pleegde en met name rondrijden in dure RS6’s.

0 comments on “Audi RS als vluchtautoAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *