Multiriem los

Multiriem gesprongen

Jaja, een vakantie richting oost-duitsland en met pech komen te staan. Mij overkwam het weer! 🙂 Ik was aan het rijden in de file, en op ten duur hoorde ik een zo merkwaardig geluid onder de kap vandaan komen, dat ik meteen wist dat het niet goed was. Ik had ook geen stuurbekrachtiging meer en de batterij lampje begon te knipperen. Het had te maken met de multiriem. Dus eerst vanaf de derde baan terug naar de vluchtstrook, gebarend richting een duitser dat ie op moest rotten … het viel niet mee in het drukke verkeer.

Auto pech

Een kleine inspectie richting de multiriem en niet distributieriem leerde me het volgende:

Multiriem los

Zoals je kunt zien lag de riem er volledig van de stuurbekrachtigingspomp af. Rijden kon nog wel, maar dat kon zolang je accu dat trok die zonder dynamo niet meer opgeladen wordt. ANWB gebeld, Adac werd gestuurd.

2 uur later waren ze er eindelijk, dit ivm knullige locatie en verkeersdrukte. De auto uiteindelijk af laten slepen richting m’n vaste garage voor diagnose, en zelf een huurauto via de ANWB verkregen. Het is overigens aan te raden lid te zijn van de ANWB of een gelijkwaardige dienst. Het kan een hoop schelen in dit soort situaties.

Terug bij de garage wat het probleem nu was:

Afgebroken onderdeel

We dachten in eerste instantie een spanrol of airco die mogelijk vastgelopen zou zijn. Het bleek dus te gaan om de steun voor de stuurbekrachtigingspomp (leuk scrabble woord) welk gescheurd was.

Dit is niet uit aluminium vervaardigd maar uit een mix van verschillende metalen. Dat gaat op ten duur corroderen en zal uiteindelijk breken dankzij de krachten die afkomstig zijn van o.a de riem.

Onderdeel kost 5 tientjes, dat is de wereld niet. Maar wel typisch een mankement waardoor je halve vakantie in puin kan gaan. De RS is naar verwachting maandag of dinsdag weer klaar.

0 comments on “Multiriem gesprongenAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *